متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/07/07
  • - تعداد بازدید: 16
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

اصلاحات رفتاری توصیه شده در چاقی چیست؟

اصلاحات رفتاری توصیه شده در چاقی چیست؟

چاقی وضعیتی است که با تجمع بیش از حد چربی در بدن شناخته شده و با خطراتی برای سلامتی همراه است. بیشترین میزان موفقیت در کاهش وزن با رعایت یک برنامه غذایی تنظیم شده و اصولی، ورزش کردن و تغییر رفتار قابل حصول است. باید توجه داشت که در کنار رژیم غذایی صحیح و فعالیت بدنی، یکی از نکات مهم برنامه کنترل وزن، اصلاح رفتارهایی است که در ایجاد وزن نامطلوب فرد نقش دارد.

 

زمانی که یک عادت همیشگی کنار گذاشته می شود، داشتن یک اراده قوی بسیار مهم است. مهم ترین جزء یک برنامه کنترل وزن، خود فرد است. او باید بخواهد وزن خود را کاهش داده و بیشترین مسئولیت را برای رسیدن به هدف بر عهده بگیرد.

اهدافی که برای فرد در نظر گرفته می شود، باید واقعی، آسان و قابل دسترس بوده تا به کاهش وزن کمک کند. تعیین اهداف کوتاه مدت (مثلاً کاهش مقدار کم وزن در هفته) از راه های مهم برای کسب موفقیت است. زیرا در آن صورت می توان تا رسیدن به هدف طولانی مدت (مثلاً کاهش مقدار زیادی وزن در شش ماه) موفقیت های بسیاری تجربه کرد. پس از رسیدن به اولین هدف کوتاه مدت، باید یک هدف کوتاه مدت دیگر انتخاب شود. یک هدف طولانی مدت ممکن است شامل تغییرات رفتاری بسیاری باشد که باید مرحله به مرحله در دوره های کوتاه مدت انجام شود. نباید انتظار داشت که تمام تغییرات رفتاری توصیه شده یک شبه انجام گیرد. کنترل طولانی مدت وزن بدن با تماس مرتب با متخصص تغذیه آسان می گردد.

پیشنهادات زیر به منظور اصلاحات رفتاری اغلب مفیدند:

ü خرید غذا

- یکی از بهترین راهکارها عدم خرید مواد غذایی اضافی است، تا بدین ترتیب از وسوسه شدن برای مصرف آن مواد غذایی جلوگیری شود.

- زمانی که گرسنه هستید، خرید نکنید.

- یک فهرست خرید تهیه و از خرید بیشتر از آن اجتناب کنید.

- غذاهایی خریداری کنید، که کالری آنها کم، اما محتوای مواد مغذی آنها بالا باشد.

- برچسب های مواد غذایی را بخوانید.

- تا حد امکان مواد غذایی طبیعی بخرید و غذاهایی را مصرف کنید که یا فرآیند نشده باشند یا کم فرآیند باشند.

ü نگهداری غذا

- غذاهای پرکالری را دور از دید و در ظروف درپوشیده نگهداری کنید.

- میان وعده های سالم و کم کالری همچون انواع سبزیجات (مثل هویج و ترب) را در دسترس داشته باشید.

ü آماده سازی و مصرف غذا

- اگر ممکن است هنگام آماده سازی غذا چربی، روغن یا شکر به غذا اضافه نکنید.

- فقط مقدار کمی غذا آماده کنید.

- هنگام خوردن غذا از ظرف های بزرگ استفاده نکنید و به جای آن از بشقاب های کوچک استفاده نمایید.

ü مکان صرف غذا

- فقط در یک مکان غذا بخورید؛ مثلاً اتاق غذاخوری.

- از مکان هایی که غذا در آنجا وجود دارد، دوری کنید؛ مثل آشپزخانه یا میز غذا در مهمانی.

- از صرف غذا در رستوران هایی که احتمال زیادی دارد غذاهای پرکالری بخورید، دوری کنید.

ü غذا خوردن در رستوران

- وقتی خارج از خانه غذا می خورید، غذاهای کم کالری انتخاب نمایید.

- در صورت امکان، بخواهید غذای شما را بدون روغن یا کم چرب آماده کنند.

- از رفتن به رستوران هایی که غذای پرکالری دارند، اجتناب کنید.

 

دکتر مهسا موذن، دکترای تخصصی علوم تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 30019
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید